Оги стартира с победа участието си на Световното първенство по бокс

24rodopi.bg/Спорт Възпитаникът на кърджалийската боксова школа Ергюнал Себахтин постигна победа в първия си мач на световното първенство по бокс за м

24rodopi.bg/Спорт

Възпитаникът на кърджалийската боксова школа Ергюнал Себахтин постигна победа в първия си мач на световното първенство по бокс за мъже в Ташкент, Узбекистан.

Оги, който представя България в най-леката категория – тази до 48 килограма, победи с пълно съдийско единодушие Кобамело Молатлеги от Ботсвана. Съдиите край ринга присъдиха успех на Себахтин с 5:0 (29:28, 30:26, 30:27, 30:26, 29:28).
Роденият в Кърджали български боксьор започна мача малко колебливо и взе първия рунд само с 3:2 гласа, но в следващите два бе господар на ринга в Ташкент и имаше много сериозно предимство срещу африканския представител, което бе отчетено от арбитрите.
Във втория кръг съперник на Ергюнал Себахтин ще бъде Анваржан Ходжиев от Киргизстан, като при нова победа българинът ще се класира на четвъртфиналите на световния шампионат, посочнат от българската федерация по бокс.

COMMENTS

WORDPRESS: 0