Офроуд към Главатарци! Тръбите поставени, но път няма! (видео)

Офроуд към Главатарци! Тръбите поставени, но път няма! (видео)

24rodopi.bg/Регион Офроуд емоции. Това може да предложи на туристите за Великден туристическата зона на Главатарци. Кал, липса на асфалт и много оп

24rodopi.bg/Регион

Офроуд емоции. Това може да предложи на туристите за Великден туристическата зона на Главатарци. Кал, липса на асфалт и много опасности по 2-километровото трасе до хотелите и къщите за гости, оставиха от „Кристална вода“ след като приключиха с дейностите по поставянето на тръбите, част от втория етап на водния цикъл на Кърджали, алармираха собственици на места за настаняване за 24rodopi.bg.

„Ние гости ли ще обслужваме или ще мием автомобилите на туристите и ще ги спасяваме, ако, не дай Боже, превозните им средства тръгнат по ската към язовира?“, питат в Главатарци.

Част от маршрута е бил изкопан заради тръбите, участък от един километър обаче е с напълно премахнат асфалт. От компанията пък са заявили, че няма да чакълират сега, а след месец.

Припомняме, че хотелиерите започнаха протест и блокираха входа към Главатарци в началото на март заради дейностите. В крайна сметка се взе решение да пуснат техниката, като изкопните дейности приключат до 17 април, за да се посрещнат гостите за Великден. Тръбите са поставени, но път няма.

„В сряда на два пъти идваше Пътна помощ, за да изтегли закъсали коли в калта. Пътят е зарязан така. И понеже много сме мрънкали, управителят на „Кристална вода“ ни заяви „На Разпети Петък ще пусна багер да изстърже калта“, разказа за 24rodopi.bg един от собствениците на хотел в района Иван Халтъков.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0