ОбЗор на седмицата: Грухтенето на Манол, тестисите на Цончо

24rodopi.bg/Общество Отминава чудна седмица. Топло на душата. През другата ще си е направо лято. Някой, ако все още не е сварил ракията, да действа.

24rodopi.bg/Общество

Отминава чудна седмица. Топло на душата. През другата ще си е направо лято. Някой, ако все още не е сварил ракията, да действа.

Последното е като самопризнание и чувство на вина. Отклонение от градусите на пролетта, прощавайте.

 

***

 Жегата в парламента беше по-голяма. Някои се изпотяваха по няколко пъти на ден.

Галя докато се усети и сглобката се разглоби. Неочаквано. При толкова напорист евроатлантизъм, та корабът потъна. И когато има толкова много капитани, та всичките започнаха да се обвиняват взаимно.

Лакомията, лакомията е виновна! Преяждането потопи родната галера. Защото кораб е силно казано. Робска галера с гребци под камшик повече отива на роден плавателен съд. Никой не ще да ходи в тази посока, ама пляс-пляс с бичовете и гребат. Към светлото бъдеще на родината. Търсено в бурния океан, че отвъд него.

Щяло да има избори и това било хаос, безредие, държавата щяла да рухне. Бре! Тия пък да не се помислиха за династията Джоу, управлявала Китай 790 години?

Няма такива филми, всичко свършва-рано или късно. Отнася се за всите там, посолствоизбраните.

Ако няма ала-бала, машингейт и тем подобни, се очакват много интересни резултати.

Сега драмата е кой да бъде служебен министър. От квотата на чия партия е поставен на поста, от които президентът трябва да определи.

Наш човек ли е-жокер в ръкава.

Просто(то) Киро в онзи запис говореше с Асен от Хасково за „наше МВР“. Бойко от простите пък от години си го въртеше с хвърлянето на оставка, щото служебниците ги редеше неговия човек, уф, онзи, дето е женен за синоптичката.

Смятам, вдянахте как ги правят тия избори.

Друга драма-коя да е датата. Киро молеше президента Радев да били две в едно, че да не се харчили на два пъти по 100 млн. лева. Загрижил се! Тъй де, що да ги даваме за избори, като можем да си ги приберем. За нас, хората, не за тях. Без излишни интерпретации.

 

***

Отбелязваме тържествено 20 години от влизането в НАТО! Чак пък да е празник? Просто кръгла годишнина от онзи рев на Мони с трабанта, когато ни вдигаха байрака на пилона.

 

***

Семейство изгоря при пожар в Германия. Наши хора, потърсили нормална държава за своето развитие и деца.

Освен един Делян Пеевски, никой друг не отрони и дума.

Ни депутат, ни евродепутат, ни посланиците ни, с постове по партийни заслуги, знаят, разбраха или някога ще разберат как живеят избягалите нашенци. Те са заети с глобални неща. Чудя се дали за пет години евродепутатът Слабаков откри де е пушалнята в ЕП, щото това му беше първи дерт след като го избраха. По-късно ни дума, ни стон.

 

***

Един комшия набил жена си. Обвинението било, че му скрила ракията, не можел да я открие след като се върнал накълбуцкан, че да си допие. Едва на махмурлийски етап разбрал, че още преди дни гаврътнал последната бутилка.

 

***

В парламента циркът ще е до последно. Аман, уволнявайте ги и да си ходят.

Един от „Възраждане“ рекъл, че не може Манол Пейков от ДБ-то да грухти така в пленарна зала.

Последният пък излязъл и в рунтавата си стилистика обявил, че на Цончо „Възрожденеца“ му пращали от Русия всеки ден кремове от тестиси на усурийски тигър…

Няма такива главочи, ей, няма! Пълен таш.к и грухтене…

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0