Обвиниха в плагиатство бивш кърджалийски депутат

Обвиниха в плагиатство бивш кърджалийски депутат

24rodopi.bg/Политика Историкът и автор на филми Иван Тренев отправи обвинение към бившия кърджалийски депутат Максим Генчев за плагиатство по отношен

24rodopi.bg/Политика

Историкът и автор на филми Иван Тренев отправи обвинение към бившия кърджалийски депутат Максим Генчев за плагиатство по отношение на заглавието на филм, посветен на революционера Христо Ботев. „В предаване (по БНТ) на 6 януари  артистът на епизодични роли Максим Генчев стана крадец-фалшификатор на филмово заглавие в действителност, но вживяването му в ролята беше досадно.

Явно е разбрал от политическата си активност в парламента като депутат през 2021 г., че да мелеш словца е доходна работа! (Генчев стана депутат от Кърджали в 45-ото НС, той беше водач на листата на „Изправи се! Мутри вън!“, за която гласуваха около 800 души – б. р). В кошницата му със словца валяха парички. Така беше и за „ великия“ му филм за Васил Левски. Но го направи свое подобие – бесен Левски и псуващ Левски. А филмовия „режисьор“ Максим – се изцепи с „добавка“ към история: Левски отиде и сам се предаде на османските власти“ , пише Иван Тренев в обръщение до медиите, цитиран от „Актуално“.

„Свидетели сме на интелектуално престъпление, което заблуждава зрителите. Максим Генчев прави окончателно фалшифициране на своя филм като го представя със заглавието на нашия филм – „Ботев отвъд понятното“, твърди Тренев, отбелязвайки, че е уведомил генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

COMMENTS

WORDPRESS: 0