Обвинен в блудство ученик осъди Прокуратурата на 12 бона

24rodopi.bg/Общество Прокуратурата ще трябва да плати солидно обезщетение на млад мъж от региона. Това реши и на втора инстанция съдът в Кърджали. К

24rodopi.bg/Общество

Прокуратурата ще трябва да плати солидно обезщетение на млад мъж от региона. Това реши и на втора инстанция съдът в Кърджали.

Когато бил на 15-години, срещу момчето било повдигнато обвинение в будство. Той прекарал общо 12 дни под стража, а след това мярката му за неотклонение била изменена с „Надзор на родителя“ и продължила 24 месеца. В крайна сметка ученикът бил оправдан.

Пет години по-късно, прокуратурата ще трябва да плати 12 000 лева на момчето за причинени неимуществени вреди в резултат от незаконното му привличане като обвиняем за извършване на престъпление, потвърдиха решението на Районния съд окръжните магистрати.

Действията на правозащитните органи имали негативен ефект върху семейството му, училищната и обществената му среда в селото. Той изживял силен страх от евентуална наказателна отговорност, а упражнената принуда засегнала неприкосновеността на личността му и причинила значително психично и емоционално страдание. Всичко това довело до психиатрично заболяване, от което се лекувал и понастоящем, бе посочено в мотивите за исканото обезщетение.

COMMENTS

WORDPRESS: 0