Общината с покана към тези, които искат да удължат живота на панелките във „Възрожденци“

24rodopi.bg/Кърджали Община Кърджали кани на среща заинтересованите от предстоящото саниране на жилищните блокове. „Във връзка с публикуваните Насок

24rodopi.bg/Кърджали

Община Кърджали кани на среща заинтересованите от предстоящото саниране на жилищните блокове.

„Във връзка с публикуваните Насоки за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, Община Кърджали отправя покана до заинтересовани граждани и сдружения на собственици по Закона за управление на етажната собственост за участие в работна среща, на която ще бъдат представени критериите и изискванията за участие в процедурата“, посочват от Общинска администрация.

Процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е първи етап от изпълнението на подмярка „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“ към компонент „НИСКОВЪГЛЕРОДНА ИКОНОМИКА“ на Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Нейната основна цел е устойчиво енергийно обновяване на националния сграден фонд от жилищни сгради.

Работната среща ще се проведе на 01.02.2023 г. (сряда) от 17:00 часа в залата на Бизнесинкубатор – Кърджали на адрес: гр. Кърджали, ул. „Отец Паисий“ № 12.

 

Експерт предупреждава: „Неоткриваеми“ собственици на апартаменти и паспортизация ще провалят санирането във „Възрожденци“ – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0