Общинар: Цели семейства се завръщат в Кърджали, 65 са незаетите места в детските градини и яслите

Общинар: Цели семейства се завръщат в Кърджали, 65 са незаетите места в детските градини и яслите

24rodopi.bg/Кърджали/Образование 65 са незаетите места в яслени и градински групи на 5 детски градини за настоящата учебна 2022/2023г. в община Кърдж

24rodopi.bg/Кърджали/Образование

65 са незаетите места в яслени и градински групи на 5 детски градини за настоящата учебна 2022/2023г. в община Кърджали.

Незаетите места не са нещо необичайно, защото повечето родители имат предпочитания за градината, която да посещава детето им и кандидатстват за прием в централните детски градини, твърди Ширин Сюлейман – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Общинска администрация, цитирана от БТА.

Тя допълва, че идеята на обявяване на свободните места след приема е родители, чиито деца не са били приети в градината, в която са кандидатствали, да научат къде има незаети места.

Ширин Сюлейман откроява и тенденция на завръщане на цели семейства в Кърджали. Тя посочи, че те имат възможност да се информират и да подадат документи в детските заведения със свободни места. „Защото приемът е целогодишен, ако има свободни места“, обясни още директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в общинска администрация.

Обявените незаети места са в 5 детски заведения по кварталите на града: „Детелина“, „Ян Бибиян“, „Здравец“, „Орфей“ и „Дъга“. Общо 9 са местата в яслени групи и 56 от първа до четвърта възрастова група. Пълният списък на детските заведения и броят на местата са публикувани на интернет страницата на общинска администрация.

COMMENTS

WORDPRESS: 0