Общата кандидатура срещу ДПС в Кърджали е най-добрият ход на… ДПС

Общата кандидатура срещу ДПС в Кърджали е най-добрият ход на… ДПС

24rodopi.bg/Коментари/Политика Още преди първото във вторник сабалян, много активен по политически теми кърджалиец ни е изпратил линк към хасковски с

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Още преди първото във вторник сабалян, много активен по политически теми кърджалиец ни е изпратил линк към хасковски сайт с кърджалийско приложение с добавката: „Тези пак ще вадят скелети от гардероба“.

След следобедната дрямка звънна да настоява за своето: Така кърджалийска политика не се прави!

Товари ни със задача да коментираме вчерашна медийна изява на днешен кърджалийски политик.

 

Поредното ново лице на „Продължаваме промяната“ Шабан Исмаил обявил, че само с обща кандидатура можело да се победи ДПС на кметските избори в Кърджали. Дори си харесал Хасан Азис за съперник на „общите“.

Толкова стар „номер“ и толкова непроработил. Дефектен. Отдавна трябваше да е предаден на „Вторични суровини – политически“.

Темата не е интересна за „старите кучета“ в медия, но пък има новобранци в занаята, които не са чували за кандидатурата на д-р Георгиев, нито за инж. Пашинов. Няма как да анализират, че разделението „Ние“ и Те само вдигна резултата на ДПС в община Кърджали. Но и няма начин да не се ококорят, младите колеги, от тъпотията „За бога, братя българи, гласувайте! Автобусите с изселници идват“.

Да, имаше такава изцепка, сътворена от хашлашко мислене. Получи се обратното – и неодобряващите кандидата на ДПС, гласуваха за него.

Толкова много грешки бяха направени с тези опити за обща кандидатура в Кърджали, че при по-дълбок прочит на имената и ходовете, възниква конспиративната питанка: Това с общия кандидат и крещенето „Всички срещу ДПС“ дали не е измислено от самото ДПС!?

 

Общата кандидатура не е механично сборуване на стари изборни резултатите на всички формации.

Хайдеее, имаме 14 500 гласа, отиваме на балотаж и там печелим!

Да, ама не! Трябва познаване на кърджалийските особености в политиката, работа на терен, умение да накараш поне 15 души да те слушат,…

Освен това, мислят ли тези в „Промяната“, които вече са се сринали на около 1 000 гласа в Кърджали, че барабар с останалите достатъчно мразени политици ще съумеят да убедят някой местен, свестен и известен да им играе по свирката. Мисия невъзможна.

*

Всъщност, изразът „вадене на скелет от гардебора“ не е толкова съотносим към напъните на „Промяната“. Когато се каже, че някой има скелет в гардероба, това означава, че той има някаква тъмна тайна в миналото си, която при евентуалното и разкриване би могла да има силни негативни последствия в настоящето.

По-коректно е да оприличим „творението 2023“ на „Промяната“ за Кърджали с неопитни гъбари, които са чули Булка е най-вкусната диворастяща гъба, но все се връщат с торби червена мухоморка. И два пъти са се тровили с консумацията на отровния двойник, ама за трети път са готови да напълнят кошницата с червени мухоморки.

На снимката: Хасан, чу ли, чули, един какво е казал един Шабан!?

COMMENTS

WORDPRESS: 0