Обрат: 160 искат свобода за Бейсим, бил жертва!

24rodopi.bg/Регион Над 160 души от село Сърница са се подписали в защита на Бейсим Салиф, който стреля с пушка, рани с нож жена, а след това избяга

24rodopi.bg/Регион

Над 160 души от село Сърница са се подписали в защита на Бейсим Салиф, който стреля с пушка, рани с нож жена, а след това избяга в гората, а 150 полицаи, жандармеристи и барети издирваха в Източните Родопи.

Местните смятат, че мъжът е жертвата в случая, съобщава „България он еър“.

Той е бил провокиран от съселянина си Мюмюн, по когото стреля. Причината – животните на Мюмюн все били пускани в чужди имоти, за което потърпевши били и другите жители на селото.

След ареста на Бейсим тормозът от страна на Мюмюн се прехвърлил към брата на задържания-Реджеп. Срещу животновъда пък има няколко подадени сигнала.

Както 24rodopi.com първи писа, Бейсим Салиф бе задържан край чернооченското село Душка от двама пастири. Той насочил пушка срещу тях, но те успели да го обезвредят и дори завържат докато пристигнат полицаи. След това беглецът бе настанен в кърджалийската болница с лицево-черепна травма, а по-късно преместен и в специализирана клиника в Пловдив. 

Срещу 55-годишния са повдигнати три обвинения.

COMMENTS

WORDPRESS: 0