Областният съвет на ДПС заседава за списък „Кандидати за депутати от Кърджалийско“

Областният съвет на ДПС заседава за списък „Кандидати за депутати от Кърджалийско“

24rodopi.bg/Политика Областният съвет на ДПС в Кърджали се събира на първото си заседание за парламентарните избори, които ще се проведат на 2 октомв

24rodopi.bg/Политика

Областният съвет на ДПС в Кърджали се събира на първото си заседание за парламентарните избори, които ще се проведат на 2 октомври.

На днешното заседание ще се сформират областният и общинските предизборни щабове, начело с партийните председатели, но по-важна и интригуваща е процедурата за попълването на списъка с кандидати за попадане в кандидатската листа на ДПС В 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район. Почти сигурният водач е лидерът Мустафа Карадайъ.

Номинациите ще се правят на разширени онлайн заседания на общинските съвети на партията. На тези заседания ще присъстват председателите на местните съвети на ДПС в общината, членовете на Общинската контролна комисия, кметът на общината, заместник-кметовете на общината, секретарят на общината, общинските съветници, кметове на кметства и кметски наместници от ДПС, ръководствата на младежките и женски структури.

Всеки член на ДПС може да издигне и своята кандидатура, като това може да стане чрез писмено предложение.

Областното заседание за номинациите трябва да се проведе до 18 август, а на следващия ден одобреният списък да бъде предаден в централата.

Избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движение за права и свободи и на либерализма. Това е основният критерий за номиниране на кандидатите за народни представители от Движение за права и свободи за Парламентарни избори`2022.

COMMENTS

WORDPRESS: 0