Обявено е бедствено положение в Неделино!

Обявено е бедствено положение в Неделино!

24rodopi.bg/Регион В 2.00 часа обявих бедствено положение в цялата община заради проливния дъжд, вятър и нанесените щети, съобщи кметът на Неделино Б

24rodopi.bg/Регион

В 2.00 часа обявих бедствено положение в цялата община заради проливния дъжд, вятър и нанесените щети, съобщи кметът на Неделино Боян Кехайов.

„Към всички водачи на моторни превозни  средства отправям апел да бъдат изключително внимателни, тъй като пътните платна са наводнени, има образувани кални наноси, а от 2 часа пътя Неделино – Крайна в района на бившата пресевна станция е наводнен, поради излизане на река Неделинска от коритото си“, посочи кметът.

Улица “ Стара планина“ е затворена за движение поради свличане на земни маси, наводнена е помпената станция в село Крайна.

Силният вятър в събота и през нощта срещу неделя нанесe щети в почти всички населени места в общината. Критично е нивото на река Неделинска, което продължава да се покачва.

Екипите на Общината, полицията и „Пожарна безопасност и защита на населението“ реагират на всички подадени сигнали.

„За съжаление се очаква дъждовете да не намаляват и в неделя и затова умолявам всички да предприемат пътувания само при необходимост“, апелира Боян Кехайов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0