Обходен път – забравете! Добрата новина: Ремонт на „Беломорски“ до 45 дни (видео)

24rodopi.bg/Общество Цялостен ремонт на булевард „Беломорски“ в Кърджали, който е в трагично състояние, ще започне до месец и половина. Това е добра

24rodopi.bg/Общество

Цялостен ремонт на булевард „Беломорски“ в Кърджали, който е в трагично състояние, ще започне до месец и половина.

Това е добрата новина в краткосрочен план от срещата на регионалния министър Иван Шишков с кмета на Кърджали Хасан Азис.

Агенция „Пътна инфраструктура“ разполага с готов проект, Общината е подготвена с такъв за ремонт на тротоарите. Предстои съгласуване и издаване на разрешително за строеж, стана ясно по време на срещата. Очаква се до месец и половина „ВиК“ да приключи процедурата за въвеждане в експлоатация на подземната инфраструктура, свързана с дейностите по втория етап на Водния цикъл.

Ремонтът ще обхване участъкът от общинската горичка до автогарата.

Две кръгови кръстовища ще бъдат изградени с цел подобряване и обезопасяване на трафика по трасето към границата. Те ще бъдат в района на съда в Кърджали и кръстовището край село Глухар.

Процедурите по Обходния път пък стартират отначало – проучване, проектиране, оценка на въздействие на околната среда…

Приоритет е изграждане на магистрала Русе – „Маказа“. „Това е пътят за решаване на проблема с трафика през градовете. Ще възложим проектиране на скоростна връзка на магистрала „Марица“ с „Маказа“, посочи министър Шишков. Ще трябва да бъде изготвен ОВОС, както и проучване на трасето.

„Ще се работи едновременно по северната и южната част. Участъкът в Кърджалийско ще е много по-труден за изпълнение, но затова пък цялостният ефект след приключването ще бъде много по-голям“, посочи министърът.

ВИДЕО: Министърът в Кърджали: Връзка на АМ „Марица“ с „Маказа“, кръгово до съда… – тук 

COMMENTS

WORDPRESS: 0