Обгазяване и… проснат по очи бандит в двора на „Славейков“

24rodopi.bg/Образование СУ „Петко Рачов Славейков“ бе домакин на провеждането на практическите занятия за подготовка на населението за придобиване на

24rodopi.bg/Образование

СУ „Петко Рачов Славейков“ бе домакин на провеждането на практическите занятия за подготовка на населението за придобиване на практически умения за реагиране и справяне в критични ситуации, причинени от природни бедствия, пожари, наводнения, аварии, терористични актове.

Всички ученици и учители в училището за шампиони практически участваха в занятието „Действие на застрашените и на силите от единната спасителна система при ликвидиране на пожар, обгазяване, причинено от злонамерени действия”. Събитието бе част от 15-то издание на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”.

Малчуганите буквално попаднаха в действителна ситуация на обгазяване, пожар с останали неевакуирани ученици и впоследствие спасяването им, оказване на първа медицинска помощ от млади доброволци в БМЧК, залавяне на престъпник с помощта на полицейско куче. Съвсем на живо пред тях се разигра застъпването на ситуации и едновременната спешна реакция на органите.

В съзвучие със „Зелената вълна“ второкласници и представители на Ученическия парламент заедно с директора на училището Милко Багдасаров засадиха дръвчета, за които поеха ангажимент да се грижат.

Практическото обучение се проведе в най-голямото училище в региона,  СУ „Петко Рачов Славейков”, с масовото участие на стотици ученици и техните преподаватели.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0