Обещано от шефа на „Гранична полиция“ за лято`2024: Пътуващите за Гърция няма да чакат повече от 40 минути!

24rodopi.bg/Регион Подобрена е работата по българо-гръцката граница. Шефът на „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов обяви, че са си дали л

24rodopi.bg/Регион

Подобрена е работата по българо-гръцката граница. Шефът на „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов обяви, че са си дали лимит да не се чака повече от 40 минути при пътуването ни към Гърция.

Обратното броене вече започна и точно в полунощ страната ни официално ще стане част от Шенгенското пространство по въздух и вода. Златанов е категоричен, че продължават усилията за приемането ни в Шенген и за сухопътните ни граници.

„Най-важното е, че сме готови на всички летища, на всички морски гари, да работим по новите правила от полунощ“, заяви Златанов в ефира на Нова телевизия. По думите му процесът ще бъде много по-бърз, когато се прибираме от държава от Шенгенското пространство.

Според Златанов служителите на „Гранична полиция“ ще продължат с проверките на случаен принцип на лица, които имат съмнително поведение. Той коментира и как ще пътуват родителите с деца при новите правила: „Ако единият родител не желае детето му да пътува, има своите права да го заяви. Първо той може да откаже да се издаде документ за пътуване на детето – паспорт. Ако вече му е издаден такъв, единият родител има право да подаде молба в съда по местоживеене и той автоматично издава забрана за пътуване на това дете. Ако другият родител се опита да го изведе извън страната, това вече ще бъде престъпление“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0