Об/зорно: Борисов разказа играта на „Промяната“, Лили Иванова стана депесарка, следват арести

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари/Политика Неделя хич не е времето надълго и нашироко да ви обясняваме защо четвъртък беше важен ден за събитията, кои

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари/Политика

Неделя хич не е времето надълго и нашироко да ви обясняваме защо четвъртък беше важен ден за събитията, които предстоят у нас.

Затова, накратко, с любимия футболен език на Бойко Борисов:

В четвъртък приключи времето на Иван Гешев като главен прокурор. Накрая човекът се опита да стане почти симпатичен на народа, ама президентът Румен Радев набързо-набързо подписа указа за освобождаването му.

Голът бе вкаран от Бойко Борисов, а Кирил Петков, Христо Иванов, Асен Василев и компанията си помислиха, че е в тяхна полза и вдигнаха ръце да изразят радостта си от 1:0.

В петък за временен главен прокурор бе назначен шефът на следователите у нас и довчерашен ахпап на Гешев – Борислав Сарафов. Отново голмайстор е Бойко Борисов, но тук, макар и със закъснение, „Промяната“ се осефери, че лидерът на ГЕРБ играе единствено и само за себе си. Определено не е 2:0 и за ортаците на Борисов във властта. Слави Трифонов отвори очите на тези от „Промяната“, че са „лавандули“. Използват мек израз, защото истината е обидна.

Обидна, разбира се, че, чак Кирил Петков сам излезе от „пералнята с имунитетите“, като протест срещу смяната на Гешев със Сарафов.

Между другото, помните ли как Мустафа Карадайъ преди време каза в един сутрешен тв блок, че всички ще станат Де-Пе-Се. Познал е. Великата Лили Иванова аха-аха да получии партийна книжка от Сарая, по критерия карадайски.

От другата седмица започва представянето по региони на новата книга за примата на българската естрада. Естествено, стартът ще бъде даден в Бастиона на Доган – Кърджали.

Лилито няма да дойде, но ще говори през телефона си.

Но ние да се върнем на ходовете бойкоборисови, с които той разказа играта на „Промяната“. Какво следва след важния четвъртък?

Разбира се, арести. Задържане на важни особи при акции на новото МВР. На тези територия, с тези главни герои, това е логиката.

COMMENTS

WORDPRESS: 0