Ново отлагане на делото?! Възстанови ли се Местан след инсулта…

Ново отлагане на делото?! Възстанови ли се Местан след инсулта…

24rodopi.bg/Общество Няма внесена молба за поредно отлагане на делото за смъртта на 6-месечното дете при катастрофата край село Загорско. Възможно е

24rodopi.bg/Общество

Няма внесена молба за поредно отлагане на делото за смъртта на 6-месечното дете при катастрофата край село Загорско. Възможно е обаче то отново да бъде насрочено за друга дата, научи 24rodopi.com.

Заседанието е планирано за днес от 10 часа.

Припомняме, че предишното бе на 21 февруари, но се оказа, че Лютви Местан е постъпил в болницата след прекаран инсулт. Поради тази причина делото бе отложено.

Тогава Прокуратурата пък поиска да се вземе мярка „парична гаранция“ или „домашен арест“ спрямо другия обвиняем Юсеин Ахмед поради неявяване в залата, без да е посочена основателна причина. Държавното обвинение поиска още забрана на Ахмед да напуска пределите на страната, както и глоба на адвоката му също поради неявяване. Исканията бяха отхвърлени.

Обвиняеми по делото са политикът Лютви Местан и Юсеин Ахмед, чиито автомобили се сблъскаха на главния път Кърджали-„Маказа“ през април 2019 година. При инцидента загина дете на 6 месеца.

COMMENTS

WORDPRESS: 0