Ново дисцилинарно производство срещу главния архитект на Кърджали!

24rodopi.bg/Темата+ Ново дисциплинарно производство е образувано срещу главния архитект на Кърджали Делин Запартов, научи 24rodopi.com. Забъркалият

24rodopi.bg/Темата+

Ново дисциплинарно производство е образувано срещу главния архитект на Кърджали Делин Запартов, научи 24rodopi.com.

Забъркалият се в скандала с издаването на строителни разрешения служител на Общината е обвиняван, че извършил дисциплинарно нарушение, изразяващо се в неявяване на работа от началото на годината до края на септември 2022-ра. Комисия, назначена със заповед на кмета на Община Кърджали, ще установява дали Запартов е ходел на работа в посочения 9-месечен период. Според електронната система за отчитане на присъствието в сградата на Общинска администрация Запартов не е влизал в „Белия кораб“ от януари до септември.

„Информацията ви е вярна. Има ново производство, което касае периода от 1 януари до 30 септември, с изключение на дните, в които е бил в болнични. Дисциплинарното нарушение се изразява в обстоятелството, че главният архитект не се е чекирал при влизане в сградата и на това основание се приема, че не се е явявал на работа. В същото време е участвал в експертни съвети, издавал и строителни разрешения и др.“, заяви пред 24rodopi.com адвокат Георги Белев.

Запартов вече е дал писмени обяснения във връзка с новото дисциплинарно производство.

„Той отрича твърденията за отсъствията, те са абсурдни. Поискал е работодателят да събере доказателства, а също така да се направят извлечения от експертни съвети, да се направи справка на издадените разрешения, към производството да се прикрепи и информация за командировките“, допълни адвокатът.

Припомняме, че главният архитект на Кърджали се оказа ключова фигура в корупционен скандал около издаването на строителни разрешения. Запартов остана за едно денонощие в полицията, след като преди това за 24 часа бе задържан Златко Петков – Шела, който поискал 50 000 евро от строителния предприемач Баяр Мехмедали, за да може да стартира изграждането на строителна кооперация в района на „Горубсо“. По случая има образувано досъдебно производство.

Срещу Запартов се водеше дисциплинарно производство за неявяване на работа в дните около задържането му и последващите седмици, но то бе прекратено поради липса на доказателства за извършено дисциплинарно нарушение „самоотлъчка“. Запартов е в болничен отпуск до края на ноември

COMMENTS

WORDPRESS: 0