Новите Местановци

Новите Местановци

24rodopi.bg/Коментари/Политика Петима български депутати бяха на закуска в резиденцията на американския посланик у нас, малко след изявлението на гов

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Петима български депутати бяха на закуска в резиденцията на американския посланик у нас, малко след изявлението на говорител на Държавния департамент, от което следва да се разбере, че САЩ иска България да има правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. Кабинетът на същата четворна коалиция, но с Б отбора му.

 

Херо Мустафа събра на работна закуска в резиденцията си депутати от пет парламентарни партии. Закуската започна в 9 часа, а не нея присъстваха Калоян Икономов от ПП, Даниел Митов от ГЕРБ, Кристиан Вигенин от БСП, Станислав Атанасов от ДПС и Атанас Славов от ДБ.

“Труд” пише, че покани не са били отправени към две от парламентарните партии – ИТН и “Възраждане” и затова техни депутати не са били на работната закуска.

Съвпадението на деня и часа на въпросната закуска с началото на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство, очаквано предизвикаха коментари сред политици, политолози и общественици. В парламента се заговори за неформални разговори за съставяне на евроатлантическо правителство. От опозицията припомниха и тревогите на вицепремиера Асен Василев, който в четвъртък вечерта в интервю обяви, че чужди посолства “подшушвали” да се направи евроатлантическа коалиция. “Вчера даже имаше и изявление на Държавния департамент в тази посока”, допълни вицепремиерът. Споменатото изявление гласи следното: “съставянето на правителство очевидно е вътрешнополитически въпрос, но ние винаги сме за диалога”. То бе направено пред БНР от говорителя на Държавния департамент Нед Прайс. Той посочи, че “през следващите месеци България ще трябва да продължи да се справя с редица предизвикателства, които стават все по-големи заради войната на Русия в Украйна”.

 

В България преди време щяха да разкъсат Лютви Местан, който влезе в резиденцията на посланика на натовска Турция Сюлейман Гьокче.

Гьокче нахрани Местан, но извън това имаше проект, който беше уж за по-добрия живот на етническите турци в България.

Херо Мустафа нахранил петимата депутати, но с мисълта за друг проект, който според американското разбиране е за нещо по-добро за България.

Местан и новите Местановци.

COMMENTS

WORDPRESS: 0