Новини от Крумовград: Патрицие Найманова и Фабияна Костадинова са шампионки на България

24rodopi.bg/Спорт На държавните първенства по класически шахмат за юноши и девойки, които са провеждат в Крумовград, станаха ясни първите шампиони. Р

24rodopi.bg/Спорт

На държавните първенства по класически шахмат за юноши и девойки, които са провеждат в Крумовград, станаха ясни първите шампиони. Раздадени бяха отличията при девойките до 18 и до 14 години. След равенство в редовните партии на класическа контрола и в двете възрастови групи се стигна до тайбрек на ускорен шахмат.
При 18-годишните успех с 2-0 постигна Патрицие Найманова (ШК Михаил Тал, Червен бряг), с което завоюва титлата и златния медал. Среброто остана за Стефани Чучукова (ШК Бургас 64).
При девойките до 14 години след драматична борба до последните ходове, както в класическите партии, така и в рапида, след редица обрати с 1,5-0,5 Фабияна Костадинова (ШК Траяна 2011, Стара Загора) грабна първото място и стана шампионка на България в тази възраст. Второто място остана за нейната достойна опонентка Стефани Бижева (ШК Етър, Велико Търново).
Първенствата продължават до 5 май, като борбата е изключително безкомпромисна, не липсват и изненади, обобщават от Българска федерация по шахмат 2022. Припомняме, че организатор на първенствата са шахматен клуб „Арда“ и федерацията по шахмат с финансовата подкрепа на Община Крумовград и компанията „Дънди Прешъс Металс“.
Снимки: К. Канов

COMMENTS

WORDPRESS: 0