Новината за президентска подкрепа за NEXO не се случи! За протокола: Радев даде третия мандат на когото трябва

Новината за президентска подкрепа за NEXO не се случи! За протокола: Радев даде третия мандат на когото трябва

24rodopi.bg/Коментари/Политика Още на 2 октомври – в часовете след изборния ден, беше ясно за всички разбиращи от политика, че много трудно новоизбра

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Още на 2 октомври – в часовете след изборния ден, беше ясно за всички разбиращи от политика, че много трудно новоизбраното 48-мо Народно събрание може да роди редовно правителство. Още по-близо „до акъла“ беше, че като дойде време за връчване на третия проучвателен мандат, президентът Румен Радев ще направи каквото трябва с когото трябва. Т. е., докато държавният глава не създаде своя партия, той няма да забрави от къде и как е тръгнал.

*

В понеделник – 16 януари, в 10.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава ще връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател на парламентарната група на „БСП за България“. За 4-ти път ще го направи – ще даде мандат на БСП.

 Нещо, което беше ясно от вечерта на 2 октомври. Това, че масово – от „варненската траверс-пощенска кутия“, през „Слави – тръбача на президентските хора“, та чак до другата „англознаеща леля Соня от столицата“, се терзаеха на глас, аджеба, на ДБ или БСП, на БВ или може би на ДПС, е част от игровото безсилие на партиите и техните „опорко-носещи“. Всички имат нужда да крещят самарянски, че България трябва да има редовен кабинет, но реално тупкат топката и се самопредлагат за нови избори със старите си програми и още по-втръснали муцуни.

От динозавъра Бойко Борисов до случайника в политиката Стефан Янев, твърде много актьорстващи се подвизаваха на политическата сцена във времето за изяви – от евентуалния край на служебното правителство до началото на следващия часови пояс на назначените от президента министри.

Борисов направо се разтапя в ажиотажна роля и си вярва, че блъфиранията му се получават, но нито при него, нито при другите има резултат за аплодисменти.

Избирателят вярва най-много на президента, а останалите се вкарват сами в кюпа на политическите спекуланти. Това е прочитът от последните проучвания на общественото мнение.

Стъпка по стъпка президентът реализира плана си. Ако е решил изборите за парламента да бъдат на 26 март, ще бъдат тогава. Ако е преценил, че 2 април е по-добра дата за постигане на по-висока избирателна активност, ще са тогава.

*

Да се чуди човек, защо след като гръмна скандалът с криптопирамидата NEXO, бе увеличена скоростта на облъчването на обществото през медиите как шансът за България бил в даването на мандата на партия, която била хранена от криптоизмамниците.

В така нар. „политически елит“ все още е дълъг списъкът на онези, които подценяват, меко казано, президента Радев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0