Новината на 24rodopi.com потвърдена! Задържани са две лица за замърсяването на язовира!

Новината на 24rodopi.com потвърдена! Задържани са две лица за замърсяването на язовира!

24rodopi.bg/Общество Две длъжностни лица на 34 г. и 62 г. са били задържани в хода на специализирана операция на сектор „Противодействие на икономиче

24rodopi.bg/Общество

Две длъжностни лица на 34 г. и 62 г. са били задържани в хода на специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД МВР-Кърджали, потвърдиха новината на 24rodopi.com от Областната дирекция на МВР.

При извършени процесуални действия е било установено, че фирма, преработваща соапщок, е изпускала непречистени отпадни води, които са достигали до Пречиствателната станция за отпадни води на Кърджали. В резултат на това са били засечени завишени показатели на замърсяване, предизвикващи аварии в станцията. На мястото на произшествието е бил извършен оглед и са били взети проби от предприятието. Управителят на дружеството, което извършва преработката на отпадния продукт, е бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.353в от Наказателния кодекс за неправомерно управление на опасни отпадъци, в резултат на което са били нанесени вреди на околната среда. По случая е образувана и проверка по чл.282, ал.2 от Наказателния кодекс с оглед на първоначално установени данни, че ръководител на дружество, който нееднократно е бил писмено сигнализиран за проблема със замърсяването, не е предприел мерки за прекратяване на закононарушенията. Длъжностното лице, допуснало с бездействието си нанасяне на вреди на околната среда, също е задържано за срок до 24 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължават сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай в ОДМВР-Кърджали  под наблюдението на Районна прокуратура.

Ще бъде ли задържано и трето лице – очаквайте по-късно само в 24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0