Новината на 24rodopi.com потвърдена: РУ-Джебел става Участък, но паспортното звено остава!

Новината на 24rodopi.com потвърдена: РУ-Джебел става Участък, но паспортното звено остава!

24rodopi.bg/Общество Административното обслужване на гражданите в полицейския участък-Джебел продължава без промяна, обявиха от Областната дирекция н

24rodopi.bg/Общество

Административното обслужване на гражданите в полицейския участък-Джебел продължава без промяна, обявиха от Областната дирекция на МВР.

Във връзка с реформите в сектор „Сигурност“ и предприетите мерки за оптимизиране на щатовете и структурите в системата на МВР и на основание заповед на министъра на вътрешните работи от 27 май 2022 г. РУ-Джебел се преобразува в Участък-Джебел към РУ-Момчилград, потвърдиха новината на 24rodopi.com от дирекцията.

ОДМВР-Кърджали информира, че структурната промяна няма да се отрази на административното обслужване на гражданите. Както и досега, жителите на общината ще подават в сградата на полицията в Джебел заявления за издаване на лични документи и СУМПС и ще получават оттам готовите документи.

В Участък-Джебел гражданите могат да подават сигнали, жалби и други заявителски материали за констатирани от тях нарушения или престъпления.

Структурната промяна няма да се отрази на изпълнението на функционалните задължения на полицейските служители, свързани с опазването на обществения ред, териториалното обслужване и полицейското присъствие в района.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0