Новина от Родопите: Украйна мести цели предприятия у нас, „без много шум“

Новина от Родопите: Украйна мести цели предприятия у нас, „без много шум“

24rodopi.bg/Регион Има интерес за прехвърляне на цели предприятия от Украйна в България, защото там ще мине време, докато се възстанови инфраструктур

24rodopi.bg/Регион

Има интерес за прехвърляне на цели предприятия от Украйна в България, защото там ще мине време, докато се възстанови инфраструктурата и нормалния живот. Украински фирми вече са прехвърлили без много шум производството си в България, още преди настоящата криза.

Това обяви в съседен Смолян председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов по време на среща с областния управител Емил Хумчев, съобщават колегите от 24smolian.com.

По думите му, Украйна, като фирми партньори, и като работници, които няколко поредни години помогнаха на българския туризъм да не остане без кадри по курортите и морето, има добър имидж в България. Според Симеонов, предприемачите от Украйна  и работниците, ще бъдат добре приети тук. Търговската палата пък ще окаже съдействие на украинските фирми, допълни председателят.

Търговските представителства, които се регистрират в палатата, ще бъдат обслужвани в рамките на 3 часа, без да заплащат допълнително за експресна услуга.  

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0