Новият шеф на „Арда 1924“: Целта е да останем в елита, търсим спонсори, очакваме отговор от „Теклас“

Новият шеф на „Арда 1924“: Целта е да останем в елита, търсим спонсори, очакваме отговор от „Теклас“

24rodopi.bg/Спорт „Арда 1924“ да се задържи в елита на българския футбол. Основната цел, която си поставя новото ръководство на клуба, обяви основн

24rodopi.bg/Спорт

„Арда 1924“ да се задържи в елита на българския футбол. Основната цел, която си поставя новото ръководство на клуба, обяви основният акционер и изпълнителен директор Ахмед Моллахасан. Освен общинският съветник, в новия Управителен съвет влизат още Кирил Георгиев и Яшар Дормушев. Процедурата по прехвърляне на акциите е приключила преди няколко дни.

„Ще се занимаваме основно с финансирането на клуба. Искам обаче да отбележа, че почти целият бизнес в Кърджали разбра, че старото ръководство се оттегли и решиха да помагат кой с каквото може. Това не означава, че нямаме нужда от други спонсори и в тази връзка сме готови на разговори с всякакви фирми. Искам обаче да отбележа и голямата подкрепа и помощ от страна на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, който каза, че когато има нужда ще помага“, обяви в първото си официално интервю новият „силев човек“ в „Арда 1924“Ахмед Моллахасан.

Той посочи, че към момента финансовото състояние на клуба е стабилно и няма задължения към нито един играч, треньор или човек от персонала.

Автобусът на тима, който е на старите собственици, ще бъде ползван до края на сезона срещу определен наем. Към момента обаче превозното средство е на ремонт.

Спортен директор на тима остава Ивайло Петков, посочи Моллахасан.

Изпратено е официално писмо до ръководството на „Теклас“ за финансиране на тима. Той е било подписано и от кмета Хасан Азис. Все още се чака отговор. Както вече 24rodopi.com писа, клубното ръководство поиска помощ от международната компания още през декември, но все още няма отговор.

Ахмед Моллахасан коментира и новите играчи Ласана Н‘Дайе и Ел Мами Тетах.

„Всички документи вече са подадени за изкарване на работни визи. За съжаление се оказа, че тази процедура е доста тежка и сложна. Документите се подават в различни институции, ДАНС и къде ли още за проверки. За Н‘Дайе пък проблемът беше, че той трябваше да отиде до Москва, но там сега ситуацията е сложна и трябваше да търсим други варианти. В крайна сметка мисля, че сме на финалната права и евентуално могат да бъдат картотекирани за мача със „Славия“ тази седмица“, посочи Моллахасан.

На снимките: Стадионът в кърджалийския парк „Простор“, когато пълнеше трибуните с хиляди фенове. Новият шеф на клуба

COMMENTS

WORDPRESS: 0