Нови участъци в „Синята зона“, санкции от 12 септември!

Нови участъци в „Синята зона“, санкции от 12 септември!

В Деня на Съединението паркирането ще е безплатно 24rodopi.bg/Кърджали  Нови участъци вече влизат в зоната за платено паркиране в централна

В Деня на Съединението паркирането ще е безплатно


24rodopi.bg/Кърджали
 

Нови участъци вече влизат в зоната за платено паркиране в централната част на Кърджали. От 12 септември започва контрол и санкциониране на територията на бул. „България“, ул. „Волга“, ул. „Пирин“, ул. „М. Михайлова“, ул. „Миньорска“, ул. „Сан Стефано“, ул. „Пети септември“. По всички посочени улици ще има поставени табели, положена маркировка. В междублоковите пространства маркирането ще се извърши на по-късен етап, защото предстоят ремонтно-възстановителни дейности.

На ул. „Македония“ на кръстовището с ул. „Добруджа“ е поставен паркоавтомат за улеснение на хората да извършат заплащане на зоната за платено паркиране (на снимката). Заплащане вече се извършва и в агро магазин, намиращ се на ъгъла на ул. „Македония“, на кръстовището с ул. „Хан Аспарух“ срещу сградата на „Кърджъ“.

Общинското предприятие “Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ санкционира не само за незаплатена „Синя зона“, но и за паркиране на място за инвалиди, както и превозни средства, на чието табло не е поставен валиден пропуск или талон.

Юридическите лица, които имат заплатени паркоместа към ОП“ Паркинги,  гаражи и зони за платено паркиране“ в рамките на месец септември трябва да уведомят предприятието за продължение или отказ от паркоместата. Ще се извършат маркирания на паркоместата и ще се изготвят табели за тях, еднакви за всички клиенти. Всички останали видове табели ще се считат за невалидни.

Припомняме, че в Деня на Съединението на България – 6 септември, паркирането в „Синята зона“ ще е безплатно.

COMMENTS

WORDPRESS: 0