Нова визия след проект – Момчилград ще има и киносалон

24rodopi.bg/Общество Салонът на читалището в Момчилград ще бъде напълно обновен и ще може да бъде ползван и за кино прожекции. Това става възможно,

24rodopi.bg/Общество

Салонът на читалището в Момчилград ще бъде напълно обновен и ще може да бъде ползван и за кино прожекции.

Това става възможно, след като Общината спечели проект по „Красива България“.

Ремонтирането на салона ще даде възможност да бъдат организирани повече културни прояви, концерти и кинопрожекции. Досега провеждането на различни събития през зимните месеци създаваше неудобство заради трудното отопление на залата.

Ремонтните дейности ще започнат със саниране на преградната стена зад сцената. Предвидено е пребоядисване на тавана с влагоустойчива боя. Ще бъде подменена настилката на сцената с трислоен дървен паркет. Паркетът в самата зала ще бъде изциклен и покрит с износоустойчив лак. Ще бъде монтирано ново лед осветление в салона, включително и такова, което ще осветява пешеходните стъпала при затъмнена зала. Всички столове ще бъдат ремонтирани и претапицирани с антибактериален и негорим плат. В залата ще бъдат монтирани стенни панели. В салона ще бъде монтиран прожекционен екран  размери 9 на 6 метра, като по този начин салонът ще може да бъде използван за кинопрожекции.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0