Нова среща на побратимените Сен-Жос и Кърджали

24rodopi.bg/Общество Възможностите за развитие на двустранните връзки между общините Сен-Жос-тен-Ноод в Брюксел и Кърджали обсъдиха ръководствата им,

24rodopi.bg/Общество

Възможностите за развитие на двустранните връзки между общините Сен-Жос-тен-Ноод в Брюксел и Кърджали обсъдиха ръководствата им, предаде репортер на 24rodopi.com.

Двете общини са побратимени още през 2019 г.

„Когато гостувахме в Кърджали, доц. Азис ни запозна с компетенциите и правомощията на кмета на общината да се създава добър микроклимат в общината, с амбицията да се създават партньорства, и да се гради отлично сътрудничество между градовете“, каза зам.-кметът на международния отдел на община Сен Жос Дора Илюнга.

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис благодари за присъствието на кмета на общината, както и множество гости от страна на домакините, които присъстваха на изложбата за Великия скален град Перперикон и други чудеса на Източните Родопи, която бе представена в Европейския парламент.

„Спомням си тази зала през май 2019 г., когато подписахме Протокола за побратимяване на община Сен Жос и Кърджали. Ние сме и първата община в България, която със самото подписване на протокола предложи, подготви и реализира проект за предоставяне на електронни услуги на български граждани в Европа и община Кърджали, като в рамките на този проект направихме огромна иновация в административното обслужване на гражданите“, каза Хасан Азис.

От името на Община Кърджали той предаде специален поздрав на всички българи, живеещи в Белгия и припомни, че ПФК „Арда“ има свой специален фенклуб в сърцето на европейската столица.

На срещата присъстваха и зам.-кметът по икономика, спорт и младежки дейности на Сен Жос Кадир Юзконакчъ; проф. Мария Нейкова, областен управител на Бургас; Юсеин Ахмед, председател на ОС; зам.-кмета Тунджай Шюкри, секретаря на общината Себахтин Риза, общински съветници от Кърджали, други гости, както и представители на кърджалийските медии.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0