Нова акция: 5 КПП, 80 полицаи на терен, първи задържани!

24rodopi.bg/Общество/Регион Масови проверки на 5 контролно-пропускателни пункта, в градовете и малките населени места в област Кърджали, се извършв

24rodopi.bg/Общество/Регион

Масови проверки на 5 контролно-пропускателни пункта, в градовете и малките населени места в област Кърджали, се извършват в специализирана операция на ОДМВР-Кърджали срещу престъпността, която стартира от полунощ.

80 полицаи от секторите за противодействие на криминалните и икономически престъпления, от Районните управления и от Зоналното жандармерийско управление участват в операцията. Пет са изградените контролно-пропускателни пункта, четири от които на входовете и изходите на Кърджали и постоянно действащия на КПП “Чилик“, посочиха от Областната дирекция на МВР.

Полицаи от РУ-Момчилград са разкрили днес кражба на цистерна от землището на града. Двама на 48 г. и 53 г., съпричастни по случая, са обявени за местно издирване. Цистерната е открита разфасована в пункт за вторични суровини. Разследването по случая продължава.

Служители на Икономическа полиция са установили в Черноочене товарен автомобил, които превозвал дърва. При проверка на документите се оказало, че транспортираните кубически метри надхвърлят количеството в издаденото разрешително за добив. Случая се обработва съвместно със служители на Държавното горско стопанство.

В хода на операцията до настоящия момент е установен водач, шофирал след употреба на алкохол, чийто тест с техническо средство отчел 1,25 промила. На 55-годишния мъж е издаден талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ.

От началото на годината на територията на ОДМВР-Кърджали са образувани общо 40 бързи и досъдебни производства за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества. 38 са случаите на неправоспособни водачи, установени за същия период, като в хода на специализирана операция е засечен 55-годишен, който е управлявал автомобил в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление. На територията на РУ-Кърджали са проверени 206 моторни превозни средства, 247 лица и 5 търговски обекта. 5 са съставените актове по ЗДвП и 38 фиша. Установен е лек автомобил със служебно прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“, като до момента тези случаи от началото на годината в областта са 65. Проверките продължават.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0