Нов успех! Ергюнал Сабри ще се боксира за златото на Европейското първенство!

Нов успех! Ергюнал Сабри ще се боксира за златото на Европейското първенство!

24rodopi.bg/Спорт Кърджалиецът Ергюнал Сабри спечели полуфиналната битка и утре ще се боксира за златото на Европейското първенство по бокс в Армения

24rodopi.bg/Спорт

Кърджалиецът Ергюнал Сабри спечели полуфиналната битка и утре ще се боксира за златото на Европейското първенство по бокс в Армения.

„Прекарах много време в състезания и тренировъчни лагери тази година, което ме направи уверен днес.  Усетих ритъма и се насладих на този полуфинал днес в Ереван.  Остава още едно предизвикателство, за да спечелим цялото първенство“, заяви Ергюнал Сабри след успеха си в полуфинала.

Националът ни направи страхотен мач на ринга в Ереван и постигна категорична победа над италианеца Леонардо Еспозито, посочват от българската федерация по бокс.

20-гошиният талант стигна до напълно заслужен успех с 5:0 гласа и ще боксира за златния медал в категория до 48 килограма срещу Сахил Алахвердови от Грузия.

Ергюнал, който е бронзов медалист от Европейското първенство до 22 години в Пореч (Хърватия), постигна най-големия успех в кариерата си.

Националът ни изигра отличен мач, в който доминираше изцяло над съперника си. Кърджалиецът взе убедително първите два рунда, в които нанесе серия от попадения с раздвижена игра и точни комбинации. Това му позволи да контролира темпото в третия рунд и да доиграе спокойно и уверено срещата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0