Нов арт надпис в центъра на Кърджали – „24 май“

24rodopi.bg/Кърджали Арт надпис „24 май” украси подножието на Паметника на освободителите в Градската градина на Кърджали по повод Деня на светите бр

24rodopi.bg/Кърджали

Арт надпис „24 май” украси подножието на Паметника на освободителите в Градската градина на Кърджали по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 
ова е поредната инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни съвместно с Община Кърджали, насочена срещу вандализма, съобщават от пресцентъра на Общинска администрация.
С изпълнение на гайда и кратка поетична програма, изнесена от ученици от училища в Кърджали, надписът бе открит от председателя на комисията Даниела Стефанова.
„Продължаваме традицията вече втора година да осъществяваме поредния проект да създаваме нещо красиво и ценно за нашия град, за всички нас. Нашето послание към младите хора и нашите съграждани остава същия – „Не на вандализма и агресията!”, за да пазим града ни чист и красив, заедно да градим нашето утре”, отбеляза Даниела Стефанова. По думите й предишните две инициативи – арт пейките с форма на книги и надписът „Кърджали”, поставен пред сградата на общината, със същото послание са достигнали до съзнанието на хората, тъй като са запазени във вида, в който са поставени. Този факт ни даде основание да продължим с подобни прояви, каза Стефанова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0