Няма мераклии за съдебни заседатели, чакат се кандидати до 15 септември

Няма мераклии за съдебни заседатели, чакат се кандидати до 15 септември

24rodopi.bg/Общество Няма мераклии за съдебни заседатели в Кърджали, а срокът за подаване на документи бе удължен с месец. Той бе до 15 август, но но

24rodopi.bg/Общество

Няма мераклии за съдебни заседатели в Кърджали, а срокът за подаване на документи бе удължен с месец. Той бе до 15 август, но новата зададена дата е до 15 септември.

Както вече писахме, 40 съдебни заседатели са необходими за Окръжен съд – Кърджали, от които 20 за Община Кърджали. В тази връзка стартира процедура за определянето на съдебните заседатели за мандат 2022-2026.

Кандидатите могат да входират необходимите документи в деловодството на Общински съвет – Кърджали – ет. 3, стая 305 в сградата на Общинска администрация.

Изискванията към кандидатите са да са на възраст от 21 до 68 години; да имат настоящ адрес в община, която попада в рамките на съдебния район на съда, за който кандидатстват; да имат завършено най-малко средно образование; да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията; да не страдат от психически заболявания.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0