НИМХ: В 6 кърджалийски общини ще вали сняг, в една – само дъжд (прогноза по общини)

24rodopi.bg/Регион В 6 кърджалийски общини на 26 януари ще се радват на първия сняг, в една от общините ще вали само дъжд. Това е прогнозата на Нацио

24rodopi.bg/Регион

В 6 кърджалийски общини на 26 януари ще се радват на първия сняг, в една от общините ще вали само дъжд. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за деня на жълт код, който е в сила за област Кърджали в четвъртък.

Прогноза на НИМХ за Крумовград: Ще вали дъжд. Количество валеж: 20-35 mm за 24 часа или интензивен валеж – до 30 mm за 6 часа

Прогноза на НИМХ за Ардино и Джебел: Без дъжд. Първи сняг за сезона. Образуване на снежна покривка до 10 см. Заледяване на пътните настилки.

Прогноза на НИМХ за Кърджали, Крумовград, Момчилград и Черноочене: Ще вали и дъжд, и сняг. Количество валеж: 20-35 mm за 24 часа или интензивен валеж – до 30 mm за 6 часа. Първи сняг за сезона. Образуване на снежна покривка до 10 см. Заледяване на пътните настилки.

Припомняме, че Националният институт по метеорология и хидрология издаде от днес за утре, 26 януари, предупредителни кодове за снеговалежи в страната.

Предупреждението от втора степен – оранжев код, за очаквани значителни снеговалежи за утре е за област Смолян и за част от областите: Благоевград, Пазарджик и Пловдив.

Предупреждението от първа степен за снеговалежи е за областите: Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч и за част от областите Враца и Монтана; за значителни валежи от дъжд и сняг е за област Кърджали, а за значителни валежи от дъжд – в област Хасково.       

COMMENTS

WORDPRESS: 0