Николина Ангелкова не се разпознала на снимките с Коцев!

24rodopi.bg/Общество Кърджалийката и бивш министър на ГЕРБ Николина Ангелкова не се е разпознала на снимките с бившия главен секретар на МВР Живко Ко

24rodopi.bg/Общество

Кърджалийката и бивш министър на ГЕРБ Николина Ангелкова не се е разпознала на снимките с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Това е обявила самата тя при разпитите по по делото за митническата организирана престъпна група, обяви софийската градска прокурорка Илиана Кирилова, цитирана от бТВ.

„Нейната роля предстои да се изясни. Разпитана е, тя няма спомен в момента за това нещо, предстои да се направи лицево-идентификационна експертиза дали лицето на снимката е тя или не“, каза Илиана Кирилова. А на конкретния въпрос въпрос дали Ангелкова потвърждава, че е лицето на снимката, градският прокурор каза: „Не се разпозна“.

„Ако лицево-идентификационната експертиза потвърди, че е тя, се притеснявам за нея евентуално дали пък няма проблеми с паметта“, добави Кирилова. По време на разпита Ангелкова е казала, че не познава другите замесени в сюжета около Живко Коцев, а самия него познава бегло.

Веднага след като излязоха снимките Ангелкова ги коментира така: „Познавам Живко Коцев от по-малко от година, но никога не съм се интересувала и не знам подробности за работата му. Съжалявам, че името ми се замесва в тази история с политически и МВР привкус. Подчертавам, че нямам информация за дейността на хора, свързвани с г-н Коцев“.

Ангелкова в момента работи за правителството на Саудитска Арабия.

„В България не реализирам никакви професионални дейности, свързани с администрация и институции, за да не създавам фон и спекулации поради биографията ми в изпълнителната власт и политиката. Нямам какво да крия, но отказвам да влизам в политическа интрига и името ми да бъде използвано от политически опоненти в какъвто и да е тълкувателен контекст. Ще съдействам на компетентните органи с истината, ако бъда потърсена“, посочва Ангелкова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0