Никола Чанев представи проекта „Защита от наводнения“ на изложението в Солун

Никола Чанев представи проекта „Защита от наводнения“ на изложението в Солун

24rodopi.bg/Регион Областният управител на Кърджали Никола Чанев участва в 87-то издание на Международния есенен панаир в Солун – най-голямото търгов

24rodopi.bg/Регион

Областният управител на Кърджали Никола Чанев участва в 87-то издание на Международния есенен панаир в Солун – най-голямото търговско изложение в Югоизточна Европа.

Тази година отличената страна на форума е България, а фокусът на българския павилион е върху иновациите и високите технологии. По покана на управляващия орган и съвместния секретариат на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg Гърция – България, Чанев представи проекта на Областна администрация – Кърджали – „Защита от наводнения“, стартирал по време на първия му мандат. Домакин на събитието бе Генералното консулство на България в Солун, а проектът бе посочен като добра практика за насърчаване на двустранното партньорство. В разговорите между областния управител и генералния ни консул Антон Марков бе изтъкнато, че превенцията и защитата от наводнения ще бъдат приоритет и през новия програмен период 2021-2027 г. Обсъдени бяха и възможностите за финансиране по Програмите Interreg Гърция – България и Balkan-Med.

Изложението продължава до 17 септември, очаква се да бъде посетено от над 300 хиляди гости.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0