Никола Чанев: 40 камери за видеонаблюдение, ремонт на 25% от улиците всяка година

Никола Чанев: 40 камери за видеонаблюдение, ремонт на 25% от улиците всяка година

24rodopi.bg/Политика Видеонаблюдение с поне 40 камери в целия град до края на календарната 2023-та и подмяна на всички тротоари в рамките на 2 години

24rodopi.bg/Политика

Видеонаблюдение с поне 40 камери в целия град до края на календарната 2023-та и подмяна на всички тротоари в рамките на 2 години предвижда управленската програма на Никола Чанев, кандидат за кмет на Кърджали от ГЕРБ.

В първото от 4 години насам издание на лайв-чата  „Кърджали днес и утре с Никола Чанев“ той отговори на многогобройните  въпроси на гражданите и очерта приоритетите си като кмет. „Предлагам реални решения, изпълними и обвързани с конкретни срокове. Производството на тротоарни плочки ще бъде възложено на общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота“, а в него ще бъдат ангажирани работници по линия на временната трудова заетост“, уточни Чанев. По отношение на нередовното сметосъбиране той бе категоричен, че ще поиска строг контрол върху дейността на фирмата-изпълнител,  точно замерване на количествата отпадъци и ще наложи санкции за некачествено свършената работа. През последните 3 години е изпусната златна възможност да стартира строителството на околовръстния път, проектът на ОВОС е изтекъл и на практика се връщаме в изходна точка, призна Чанев. В качеството си на областен управител той е отправил питане по въпроса до МРРБ и АПИ.

В лайв-чата кандидатът за кмет на ГЕРБ коментира още неудачите около функционирането на т.нар. Синя зона и се ангажира с построяването на достатъчно обществени паркинги и алтернативен градски транспорт, по подобие на община Бургас, която е закупила електрически автобуси с европари. Мораториум върху застрояването и защита на зелените площи в центъра на града, поиска Чанев.

В кметската му програма е планирано още изграждането на модерен кучешки приют в рамките на следващите 12 месеца, редовно измиване на улиците, ограничаване на запрашаването, рехабилитация на общинската пътна мрежа, обновяване на улиците в градските квартали – поне 25 процента от тях всяка година, изграждане на парк в кв. „Възрожденци“, обновяване на старите градски паркове „Горубсо“ и „Простор“ и велоалеи в областния град.

COMMENTS

WORDPRESS: 0