Не/стандартните 24: От партии се срамуват, ама назначили в ИК „пощенска кутия“, „жълт археолог“…

Не/стандартните 24: От партии се срамуват, ама назначили в ИК „пощенска кутия“, „жълт археолог“…

Това с инициативните комитети (ИК) е голямо избиване на комплекси, голямо срамене от партиите. Тодор Живков би пратил телеграма от оня свят: Така и та

Това с инициативните комитети (ИК) е голямо избиване на комплекси, голямо срамене от партиите. Тодор Живков би пратил телеграма от оня свят: Така и така сте я оплескали, момчета, ама да не забравите и писмата от трудовите колективи.

 

ИК нямат никакво значение, партиите решават всичко – от техните проценти и от избирателната активност зависи дали Румен Радев ще спечели на първи тур или на балотажа. Но са изтъпанили някой или някоя да зове: Това е моят президент, това е и твоят президент!

Досущ като онези „празни кратуни“, които живеят във Фейсбук, и които аха-аха са отворили сутрин очи и бързат да напишат колко хубав щял да бъде денят, колко позитивни трябвало да бъдем и куп още неща, което голямо 30-40-50 годишно „магаре“ трябва да е научило във втори клас. Ама друго си е да напишеш „умно“, че да го прочетат стотици, а някои си мислят, че на хиляди „наливат акъл“. Ми, то се вижда, бе – комшията харесал, братовчедката и тя, колегата от офиса и той, нали си е възпитан.

Така и с инициативния комитет. Шумят, пъчат се, ама отстрани не се видят. Тези ИК-ата не го вдигат рейтинга, процента не мръдва.

Вярно, д-р Цветеслава Гълъбова, авторитетна и харесвана, ще докара гласове на Румен Радев, но в колко ще се измерва файдата от, например, „пощенската кутия“ от някогашния криминален отдел в най-четения по онези години всекидневник „Труд“ Анна Заркова. По скоро ще навреди.

В другия лагер попадението е Михаил Белчев, ама Николай Овчаров, наричан в гилдията „жълтият археолог“, дори не може да убеди иманярите в Кърджали и Момчилград да гласуват за кандидата на ГЕРБ Анастас Герджиков. Една певачка от ИК пък изръси тази сутрин свещената глупост, че университетският преподавател бил „прекалено образован“.

Прекалено я! Като всички сте прости. Или 80% сте дебили. Или пък сте просто лош човешки мат`риял!

Амелия Османова, специално за 24rodopi.com

На снимката: Тя може да поведе мъже след себе си…

COMMENTS

WORDPRESS: 0