Нещо от Йордан Соколов е взел Николай Денков, но какво?

Нещо от Йордан Соколов е взел Николай Денков, но какво?

Нико НИКОВ/24rodopi.bg/Коментари/Политика Нещо от Йордан Соколов е взел номинираният от „Промяната“ за проекто-премиер Николай Денков, но ми убягва.

Нико НИКОВ/24rodopi.bg/Коментари/Политика

Нещо от Йордан Соколов е взел номинираният от „Промяната“ за проекто-премиер Николай Денков, но ми убягва. Все разлики откривам, но съм в търсене на пробива. Сигурен съм, че голямата прилика я има.

Пускам телевизора, а по новините говори Денков, но в ушите ми Йордан Соколов…

*

Нищо, че артък много хора у нас коментираха лакираните нотки на Йордан Соколов, бившият вътрешен министър и председател на 37-мото Народно събрание беше стойност в българската политика. Вярно, че зад него бяха СДС и Иван Костов, в най-силните си години.

Академик Денков има отзаде си „Продължаваме промяната“ и Кирил Петков. Сиреч, в момента това е слаба подкрепа. Но пък академикът има друг стил – любимец е на външни фондации и на бая партии. Бил е и служебен министър, и такъв в кабинета „Петков“, а като зам.-министър е трупал стаж при Бойко Борисов и Меглена Кунева.

Академик пък стана по време на последното си министерстване. Което по тези ширини буди доста въпроси. И не е чудно защо хората си ги задават. Но това хем е друга тема, хем и не точно.

*

При Соколов имаше меко и благо говорене, но пък в политиката пипаше твърдо. При Денков усещането е за нонстоп меко, което е обратно на това, за което гласуваха българите на 2 октомври. Сиреч, вторият мандат за съставяне на редовно правителство в рамките на 48-мото Народно събрание няма да мине.

Обикновено трудните времена раждат силни личности. Които пък да ги направят в бъдеще лесни. Засега при нас остава усещането единствено за меки персони, които са минали по лесното, а не спират да говорят за „бедите, кризата, спасяването“. Но някак си не могат да спечелят доверието, че именно те са силните, които ще успеят. Да не говорим и, че подобна лексика звучи на моменти като самопризнание за собствения провал. Защото най-елементарният въпрос дори от най-елементарната електорална единица е този „Довчера бяхте в кухнята, това ли сготвихте, че днес казвате манджата е скапана, ще се изтровим, трябва нова?!“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0