Нерви на срещата „Рибата умира“: Вземате пари от фирмите, затова ли не действате?! Досега да сте в затвора в Германия…

Нерви на срещата „Рибата умира“: Вземате пари от фирмите, затова ли не действате?! Досега да сте в затвора в Германия…

24rodopi.bg/Общество От месеци рибата измира, а институциите не правят нищо, а вземат пари от фирмите. Такива обвинения бяха отправени по време на р

24rodopi.bg/Общество

От месеци рибата измира, а институциите не правят нищо, а вземат пари от фирмите.

Такива обвинения бяха отправени по време на работната среща, свикана от областния управител на Кърджали Даниел Делчев, относно проблема в язовир „Студен кладенец“ и река Върбица.

В нея участваха представители на РИОСВ, Басейнова дирекция, РЗИ, Агенцията по безопасност на храните.

„Ако това се бе случило в Германия, всички вие щяхте да сте в затвора“, обяви екоактивистът Нуркян Мехмедали, който се включи онлайн в срещата от Федералната република. 

Кърджалиецът Нургюн Мехмед пък посочи, че е алармирал посолствата на Турция и Гърция, за да се вземат мерки за вливащите се реки от България в съседните ни държави.

„Може ли да се консумира рибата, с какво е отровена, каква е причината да измира?“, попитаха общественици, но на нито един въпрос не им бе отговорено.

Според представители на Басейнова дирекция не е възможно да  се касае за отравяне, защото измира единствено шаран и каракуда.

Според Нуркян Мехмедали обаче това е дънна риба и проблемът трябва да се търси именно там.

По време на срещата стана ясно, че резултатите от всички проверки, включително на 13 предприятия, ще бъдат ясни в петък.

Очаквайте видео!

COMMENTS

WORDPRESS: 0