Немски дипломи за 47 абитуриенти! Ерол Мюмюн: Много ми се иска да сте част от по-доброто ни бъдеще в Кърджали!

24rodopi.bg/Образование Кърджалийската Eзикова гимназия за пореден път доказва, че е институция в езиковото обучение в града и областта, за което гов

24rodopi.bg/Образование

Кърджалийската Eзикова гимназия за пореден път доказва, че е институция в езиковото обучение в града и областта, за което говори и факта, че за 20-ти пореден път тук се връчват немските езикови дипломи.

Това отбеляза кметът на Кърджали Ерол Мюмюн церемонията по връчване на немските езикови дипломи на зрелостниците от Езикова гимназия „Христо Ботев“.

Езикови дипломи на Постоянната комисия на министрите на образованието и културата на Федерална република Германия – DSD II, получиха 47 абитуриенти, а те бяха връчени от посланика на Федерална република Германия у нас Н.Пр. Ирене Мария Планк.

„Езиковата гимназия доказва, че е една отлична школа, която изгражда умения и качества у своите ученици, така че те да бъдат конкурентоспособни на останалите свои връстници, както в страната, така и в чужбина. Гимназия, която се е превърнала в образец за качествено образование”, подчерта кметът на Кърджали.

Той поздрави абитуриентите за високите успехи, които са постигнали и изтъкна, че те са резултат от упорит труд и постоянство. 

„За да бъде една къща здрава, тя трябва да има здрави основи, а именно тези основи вие сте положили през последните 5 години на обучение. Тези основи, поставени в  най-добрата Езикова гимназия, не само в областта, но и в България,  винаги ще ви служат, защото още от утре вие се изправяте пред най-важния кръстопът, а именно – накъде да поемете. Взимайки в ръка своите немски езикови дипломи, вероятно много от вас ще предпочетат да продължат образованието си в чужбина. Много ми се иска след това вие отново да се върнете в България, а защо не и в Кърджали, за да сте част от по-доброто ни бъдеще! Пожелавам на всички вас успешно дипломиране и попътен вятър в дебрите на висшето образование”, каза кметът на Кърджали.

Обръщайки се към преподавателите, Ерол Мюмюн им благодари и подчерта, че техните ученици за пореден път доказват, че са достойни техни възпитаници и достойни Ботевци, а на родителите, че могат да се гордеят с децата си.

В приветствието си към аудиторията Н.Пр. Ирене Мария Планк подчерта, че ЕГ „Христо Ботев“ от години е на челните места по всички класации по отношение на знанията и уменията по немски език. По думите й това била и една от причините да посети Кърджали и да участва в церемонията по връчване на немските дипломи в гимназията. „Имиджът на вашето училище и реноме са особено високи по отношение на постиженията свързани с немския език. Това е една от причините много деца и техните родители да избират това училище“, каза първият дипломат на Германия у нас.

COMMENTS

WORDPRESS: 0