Неджми Али: Ако Джебел остане без Районно управление, се оголва административно цял един стратегически район

Неджми Али: Ако Джебел остане без Районно управление, се оголва административно цял един стратегически район

24rodopi.com/Джебел/Регион Община Джебел ретранслира една от най-коментираните сред местното население теми към институциите, които могат да повлияят

24rodopi.com/Джебел/Регион
Община Джебел ретранслира една от най-коментираните сред местното население теми към институциите, които могат да повлияят за вземането на най-правилното решение при предстоящите структурни промени в системата на МВР. Това посочват от екипа на кмета Неджми Али по повод бъдещето на Районно управление – Джебел.
Както вече 24rodopi.com писа, реформите в МВР е една от коментираните теми от жителите на община Джебел. Те са притеснени дали Районното управление в Джебел ще се трансформира в Участък на полицията, и дали ще премине под контрола на РУ Момчилград.
„Обществото улавя по-чувствителните теми, а общинската администрация се стреми да разреши всеки възникнал проблем, или предпоставка за такъв, използвайки всички законови механизми“, коментира кметът на общината Неджми Али. Той изрази притеснението си, че ако общината остане без районно, се оголва административно цял един стратегически район.
„Спомням си периода преди откриването на Районно управление, когато в Джебел имаше само полицейски участък. Тогава беше направен този позитивен анализ, който е належащ и в ситуацията. И тогава, в качеството ми на народен представител аз лично, като член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, много добре си спомням какви бяха мотивите, които надделяха за това участъкът в Джебел да бъде трансформиран в районно управление. Всички те са актуални и днес. Тогава бе взето решение в полза на спокойствието на гражданите и сигурността на територията на цялата община Джебел. Това бе постигнато и следва да бъде запазено, иначе ще отстъпим крачка назад“, каза кметът.
„Имаме някои дадености, които мисля, че е добре да бъдат анализирани, да бъдат взети в предвид преди да се гласува решение за промяна на статута, а именно: разположението на Джебел – то е геостратегически такова за региона; броят на населените места, които са 48 на брой, 5 квартала в самия град. Площта е от 220 квадратни километра… Всичко това е положило здравите основи на Районното управление, което през годините изигра своята много съществена роля“, каза още Неджми Али.
Към настоящият момент има и увеличение на населението на 31 750 души. Нарастването на броя на жителите на община Джебел по постоянен адрес е довело и до увеличение на броя на общинските съветници – в мандат 2015-2019 бяха 21 места, за настоящия мандат до 2023-та са 29 места в разпоредителния орган.

COMMENTS

WORDPRESS: 0