„Неделя на токчета“ събра над 2 000 лева за деца и жени, пристигащи в Кърджали от Украйна

„Неделя на токчета“ събра над 2 000 лева за деца и жени, пристигащи в Кърджали от Украйна

24rodopi.bg/Кърджали  Третото издание на “Неделя на токчета”, организирано от Есен Устренска и Кристина Попанастасова, отново обедини градското женск

24rodopi.bg/Кърджали

 Третото издание на “Неделя на токчета”, организирано от Есен Устренска и Кристина Попанастасова, отново обедини градското женско общество в името на добрите настроение и кауза в Кърджали.

“Времето днес е още по-предизвикателно и непредсказуемо. Войната никога не носи женско лице, а майките с деца са най-ощетената група и се нуждаят от спешна хуманитарна помощ. Изкуството обаче е противовес на войната и винаги чрез него се създава – не се разрушава. Затова този път нарочно искахме именно чрез изкуство да донесем позитивна промяна”, коментира Есен Устренска, адвокат и заместник-председател на Българския червен кръст в Кърджали.

Със своето присъствие събитието подкрепиха Галина Димова от Арт движение „Кръг“ и прекрасната й малка помощничка, които рисуваха мотиви за мира върху текстил. Фотографът Тургай Гювен пък запази няколко мига за цяла вечност.

“Благодарение на всички удивителни жени, включили се в мисията, се събраха над 2000 лева, които чрез съдействието на Български Червен Кръст, ще достигнат до жени и деца – бежанци, пристигащи тук от Украйна”,  съобщи Кристина Попанастасова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0