Неделино патентова оригиналната рецепта за „родопския клин“

Михаела Илиева/24rodopi.bg/Регион Жители на родопския град Неделино стартират инициатива за патентоване на местни ястия по оригинални рецепти. Едно о

Михаела Илиева/24rodopi.bg/Регион

Жители на родопския град Неделино стартират инициатива за патентоване на местни ястия по оригинални рецепти. Едно от тях е родопският клин, който, според идеята на проекта, ще бъде продаван на фолклорния събор през септември. Спечелените средства ще бъдат инвестирани в развитието на града и подпомагането на децата от района. Всеки, който желае, може да дари по 10 лева, а за хора в трудно положение, минималната сума е 1 лв. Предстои да бъдат разкрити още 3 места, на които да се събират средствата.

„С тази инициатива искаме да дадем възможност на всички да опитат от нашите местни ястия и така да изразим уважение към нашите баби, които с толкова много любов са ги приготвяли и са ги запазили до днес. Ще оставим следа след себе си, ще дадем пример на младите, че битът и културата вървят ръка за ръка с музиката и неделинския двуглас“, сподели главната организаторка Елина Проданова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0