Не виси в нета и в кафенета, а… „лети“ с гълъбите (видео)

24rodopi.bg/Регион Неговите връстници са пред компютъра, с телефони в ръце, висят в кафенетата, лайкват и шерват във Фейсбук, а той… прекарва цялот

24rodopi.bg/Регион

Неговите връстници са пред компютъра, с телефони в ръце, висят в кафенетата, лайкват и шерват във Фейсбук, а той… прекарва цялото си свободно време със своите гълъби.

Една страст от ранна детска възраст.

„Гълъбите са спокойни животни, не ни създават проблеми, не нападат, ядат каквото намерят. Те не ни вредят. Аз не мога без тях“, споделя 15-годишният Окан.

Тийнейджърът учи в Професионалната гимназия по селско и горско стопанство в Кърджали. Не споделя съвременните „технологични“ страсти на приятелите си. Най-близки са му гълъбите. Вече има десетина породисти птици, които отглежда в градинка в квартал „Възрожденци“. Къщичките за тях са направени от баща му. Гълъбите си е купил сам или са му подарък. Край тях е всяка свободна минута.

„Дори, когато отида на село, мисля само за тях“, казва Окан. Пуска ги да полетят, после пък те се връщат при него. Кацат по цялото му тяло, споделяйки тази любов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0