Не е вярно, че ДПС има най-много общински съветници в Кърджали!

Не е вярно, че ДПС има най-много общински съветници в Кърджали!

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари Депутатите да ги оставим, там всичко е ясно. Кърджалийска диря оставиха Цвета Караянчева и Ремзи Осман. Останалите -

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари

Депутатите да ги оставим, там всичко е ясно. Кърджалийска диря оставиха Цвета Караянчева и Ремзи Осман. Останалите –  пълнеж, част от партийните списъци.

Единственият мажоритарен народен представител от Кърджали бе Ахмед Доган. Вярно, едномандатни райони имаше и в зората на демокрацията, но тогава вятърът на промяната вървеше с желязното правило „Магаре да е от нашите, ще стане депутат“. Затова няма как да отбележим Бахри Юмер и компания, че са свършили нещо полезно за хората в региона.

 

Думата ми е за общинските съветници. Защо влязоха в разпоредителния орган в Кърджали като поредни номера в партийните списъци, а заплати получават като физически лица?

Единственият общински съветник в Кърджали в последните две десетилетия, който беше избран заради името, качествата му и видимата обществена ангажираност е д-р Марин Мухтаров.

Какво има в Общински съвет – Кърджали, мандат „2023-2027“?

Двама-трима са „имена“ с това, което правят в живота. Те имат добавена стойност за партийния списък. Останалите са взети просто от опашката в съответната партия за постове.

 

41 са лицата в разпоредителния орган на Кърджали, които получават всеки месец по 1 000 лева и кусур за присъствие на едно заседание на Общинския съвет и за 2-3 събирания на комисии. 4-5 часа работа на месец и далеч от избирателите.

Странното е, че всички си мислят, че „работят за хората“.

Да, работят, ама във Фейсбук. Там, където никаква работа досега не е свършена, защото технологията на социалната мрежа и заблудата с лайковете и потребителите айлякчии е „скарана“ с реалната полезна дейност (Ако Фейсбук вършеше работа, последният мандат на Хасан Азис щеше да е приключил през октомври 2015 година!).

Вярно е, че бая общински съветници мъчат българския под дребнотемия в социалната мрежа, което само разкрива колко не са в час членовете на разпоредителния орган. Но пък дружно, с пълно покритие на политическия спектър, могат да се определят като членове на Групата на Фейсбук в Общински съвет Кърджали. Най-голямата група. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0