Наши гурбетчии: В Германия истерия няма, но олиото изчезва от рафтовете

24rodopi.bg/Общество „В Германия истерия няма, но в последните дни яко се купува олио. Има магазини, в които вече няма слънчогледово масло. Тези рафт

24rodopi.bg/Общество

„В Германия истерия няма, но в последните дни яко се купува олио. Има магазини, в които вече няма слънчогледово масло. Тези рафтове и стелажи просто са празни“, твърдят пред 24rodopi.com наши гурбетчии. Тя се надяват, че в понеделник те ще бъдат заредени с големи количества от най-търсения продукт в последните дни.

Друг нашенец пък ни изпрати снимка от един от магазините на веригата Netto в Регенсбург, за чиито цени писахме по-рано. На кадъра са вижда, че наличните количества олио вече са изкупени.

В събота олио нямало и в другите вериги в града със 150-хилядно население.

80% от световното производство на слънчогледово олио е концентрирано в Русия и в Украйна. Нарушаването на доставките от тези дестинации предизвика изключително повишаване на търсенето от западноевропейски страни от Азия към българските производители, което доведе до изключително увеличение на цената на слънчогледовото олио у нас, коментират гласи коментарът на фабриката в Калиакра във връзка с българската истерия за олиo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0