Нашенка: Безкрайни секунди!… Един загинал и 72 ранени в земетресението в района на Дюздже

24rodopi.bg/Темата+ "Аллахъм, ти ни опази! Отново през нощта и отново безкрайни секунди. Какво беше това тресене!? Напомни ни отново 17-ти август. Ус

24rodopi.bg/Темата+

„Аллахъм, ти ни опази! Отново през нощта и отново безкрайни секунди. Какво беше това тресене!? Напомни ни отново 17-ти август. Усети се със страховита сила!“, пише до близките си наша изселничка, която живее в град Ялова. Тя е преживяла голямото земетресение в Западна Турция през август 1999 година.

Един човек е загинал и 72-ма души са били ранени при земетресението с магнитуд 5,9, регистрирано днес в окръг Дюздже, Северозападна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD)

63-годишният Севим Ченгел от „Çay Mahallesi“ в Дюздже е изпаднал в паника след земетресението и по-късно в болницата е починал от инфаркт. Най-много ранени има в Дюздже. Съобщава се за пострадали хора в Истанбул, Зонгулдак, Сакария, Болу. Повечето граждани прекараха нощта и сутрешните часове навън, информира Анадолската агенция.

Част от хората са пострадали, след като са скачали през прозорците или от терасите на домовете си, опитвайки панически да избягат навън.

Както вече 24rodopi.com писа, земетресението бе регистрирано в 04:08 ч. местно време (03:08 българско време). Епицентърът му е бил в района на град Гьоляка – на около 260 километра източно от Истанбул. Дълбочината на труса е била 6,81 километра. Земетресението е било усетено на много места в Турция, включително в окръзите Истанбул, Анкара, Болу, Сакария, Коджаели, Кютахия, Биледжик, Бурса, Измир.

Последвали са над 100 вторични труса, най-силният от които с магнитуд 4,3. Нанесени са сериозни материални щети на сгради в много населени места.

COMMENTS

WORDPRESS: 0