Нашата Елис спечели турско риалити с рецепта за лютеница и кърджалийска баклава

24rodopi.bg/Общество 34-годишна изселничка от България обра овациите с рецепта за наша лютеница в турско кулинарно шоу, съобщава „Флагман“. Елис Зюлф

24rodopi.bg/Общество

34-годишна изселничка от България обра овациите с рецепта за наша лютеница в турско кулинарно шоу, съобщава „Флагман“. Елис Зюлф участва в предаването „Домът на булката с Аслъ Хюнел“ по един от най-гледаните турски канали – Show TV, който се излъчва всеки ден, и безапелационно го спечели. Там всяка седмица се състезават 5 младоженки и представят дома си, начина си на живот, сватбените си спомени, както и кулинарните си умения.
Елис впечатли журито и зрителите със специфични вкусове от България и Турция, които предложи в менюто си. Тя сготви пържен черен дроб, поднесен с бадемова паста, гръцки бели сладки, традицицонна кърджалийска баклава. Най-много обаче очарова с българската лютеница и фунийките с домашен крем.
34-годишната Елис родом е от Кърджалийско. Почти обаче не е живяла в България. Когато е бебе, родителите й се изселват в Одрин. Преди 5 години създава свое семейство, има малко момиченце. Завършила е архитектура, а в момента работи като учител по рисуване. Професионалните й умения също допринасят за спечелването на формата. Тя сама е проектирала дома си, дизайнът също е нейно дело. В тази категория Елис получи пълна оценка. Въпреки това, тя е най-горда с представянето си в кухнята.
„Моето меню остави отпечатък върху седмицата“, признава Елис. Заявява, че не харесва класическите ястия. Решава да представи 33 различни вкуса на масата, повечето от които са от традиционната българска кухня.
“Десертите ми много се харесаха. Хората тук не ги знаят. Особено впечатление направиха и сармите с кисело зеле заради различния вкус. Включих в менюто си както специфични от Одрин ястия, така и от България. Опитах се да отразя и двете държави по красив начин“, споделя младата жена.
„След предаването получих много положителни отзиви, за което съм много щастлива и благодарна. Писаха ми хора от Грузия, Иран, Азербайджан, както и България. Моят съвет към младите хора, особено жените, да имат самочувствие. Тайната на успеха се крие в това“, допълва още Елис.
С победата си в шоуто тя добавя 50 хиляди лири в банковата си сметка. А в заключение добавя, че много обича България. Посещава родната си страна при всяка възможност, иска и дъщеря й да опознае България и да не забравят корените си.
На снимката: 34-годишната Елис (вдясно), която родом е от Кърджалийско, представи традиционни български ястия в предаването

COMMENTS

WORDPRESS: 0