Наркобандата на Осман и кърджалийците се изправя пред съда!

Наркобандата на Осман и кърджалийците се изправя пред съда!

Прокуратурата в Пловдив внесе обвинителните актове спрямо тримата мъже, които бяха задържани при специализирана акция с близо половин килограм хероин.

Прокуратурата в Пловдив внесе обвинителните актове спрямо тримата мъже, които бяха задържани при специализирана акция с близо половин килограм хероин.

Пред съда ще се изправят 54-годишният Осман Ракипов от Пловдив и двама кърджалийци на по 37 години. Именно последните двама осигурявали дрогата на Ракипов, който я разпространявал на улично ниво в пловдивския квартал „Столипиново“.

Тримата бяха задържани на 26 май. Полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 54-годишен пловдивчанин. При извършено претърсване и изземване, в  превозното средство бил открит пакет с пресовано вещество на прах, според експертизата – 465 грама хероин. В процеса на работата по случая криминалистите установили, че по-рано същия ден, в района на пловдивското село Поповица, мъжът е получил пакета от двама 37-годишни жители на Кърджали. По цени на съдопроизводството стойността на намереното количество от високорисковия наркотик възлиза на близо 42 000 лв. В хода на разследването, при последвали процесуално – следствени действия от жилищата на двамата кърджалийци и от лек автомобил били намерени и иззети 4 000 евро и боеприпаси.

По делото е установено, че Осман Ракипов осъществявал разпространение на хероин на улично ниво в квартал „Столипиново“ в Пловдив. Той купувал наркотичното вещество от Е.Д. и И.Х., които живеели в села в област Кърджали. На 26 май Ракипов се уговорил с другите двама обвиняеми да му доставят хероин. След 22 часа тримата се срещнали в с. Поповица. Там Е.Д. и И.Х. предали на Осман Ракипов наркотика, оформен като пресовка, увита с тиксо. Той взел наркотичното вещество и го укрил в тавана на автомобила си. По-късно е бил спрян от полицейски служители в района на Пловдив. Незаконните боеприпаси са били открити в дома на Е.Д. в село в обл. Кърджали, както и в негов автомобил, при извършено претърсване.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Ракипов е обвинен, е от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 20 000 лева до 100 000 лева.

Наказанието, предвидено за свързаното с разпространение на наркотици престъпление, в което са обвинени И.Х. и Е.Д., е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 лева до 20 000 лева, а за държане на боеприпаси-затвор от 2 до 8 години.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0