Наръчник на гурбетчията-сваляч: След две бири германката губи контрол върху поведението си, украинката и рускинята могат да напият теб

24rodopi.bg/Темата+  Шансовете на гурбетчия да свали германка са почти нулеви. След една изпита бира от нея обаче те стават 10 процента, а след второ

24rodopi.bg/Темата+ 

Шансовете на гурбетчия да свали германка са почти нулеви. След една изпита бира от нея обаче те стават 10 процента, а след второто пиво нещата вече са по-обнадеждаващи.

Това споделя пред 24rodopi.com наш гурбетчия, който от близо 10 години живее и работи в Германия.

„Свалки в Германия – това е трудна работа.

Затова гурбетчиите не излизат от Фейсбук. Квартира-работа, работа-квартира и добре, че е Фейсбукът, иначе новините ще са много тревожни“, добавя още нашенецът, който има достатъчно натрупан материал за отношението на германеца към пристигналите от Източна Европа, в това число и за секция „дойче свалки“, че може да напише дори наръчник.

„Когато говоря немски трезвен, всички разбират, че съм чужденец. А германката определено не харесва гурбетчиите от Източна Европа. Мина доста време, докато стигна до извода, че след 4 бири никой не може да разбере и дори не вярват, че не съм немец. Тогава нещата се получават“, казва нашенецът.

И продължава: „Единственият сигурен начин е да напишеш германката. Ако приеме да я почерпиш, разбира се, защото и това е проблем. Много лесно се напиват и след втората бира/алкохолна напитка вече са загубили абсолютен контрол върху поведението си. Тогава всичко е първичен инстинкт.

Трудното е, че не обичат да контактуват и не приемат почерпки.

Но това може да стане на 2 места – първото е на дискотека, където те вече са решили да се отпуснат. Второто е на фирмени партита. Всяка фирма или учреждение поне веднъж годишно провежда такова лятно парти. И там се случват такива изпълнения и оргии, че на другия ден единственото възможно поведение е всеки да се прави на паднал от небето и че абсолютно нищо не помни, няма спомени от вечерта“.

Има нещо по-лесно за нашенците в Германия – големият брой украинки и рускини.

„Но тук портфейла ти трябва да е дебел, защото докато германката се напива на първото или второто питие, то рускините просто са шампионки по издръжливост. За някои дори литър твърд алкохол е нищо. Проблемът с такава рускиня е за теб. Но пък за разлика от германките, са много добра компания. Весели, приятни, жизнерадостни“, казва мъжът с опит.

И се гордее с констатацията си, че гурбетчиите от България не се нуждаят от курсове и семинари за намиране на подход към германските жени, каквито се организират за пристигналите близо милион мигранти в последните три години, най-вече от мюсюлмански страни. Дори психолози, които традиционно са работели с местни „задръстеняци“ и насилници, вече работят с афганистанци, пакистанци и т. н.

„Ние сме друга порода мъже.

Но много от идващите от България се сблъскат с друга реалност, различна от разказите на спасители по морето в комунистическо време за „една любов с германка по време на лятната почивка“. Различни култури сме, ще преглътнеш истината, че си нежелан и търпеливо ще изчакаш мига си. Търпението дава награди. Но почти винаги е нужен алкохол“, добавя нашенецът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0