Напрежение! Баща разби врата на градина, отвлече детето си! Мъжът е заловен на магистрала „Тракия“!

24rodopi.bg/Общество/Криминале 37-годишен мъж, разбил входна врата в детска градина в Кърджали и взел принудително 5-годишното си дете от детското за

24rodopi.bg/Общество/Криминале

37-годишен мъж, разбил входна врата в детска градина в Кърджали и взел принудително 5-годишното си дете от детското заведение, е установен и задържан при съвместни действия на Областните дирекции на МВР в Кърджали и Пловдив, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомсство.

Сигналът за произшествието е подаден около 9 часа на 14 март на тел.112. По първоначални данни мъжът е разбил врата в детската градина, заплашил персонала, взел 5-годишното се дете и отпътувал в неизвестна посока с лек автомобил „Хюндай“. Незабавно е задействан целият състав на РУ-Кърджали, автомобилът е подаден на съседните ОДМВР. Пловдивски полицаи установили и спрели колата на автомагистрала „Тракия“.

В момента бащата, детето и бабата по бащина линия, са в РУ-Раковски. Предстоят съвместни действия на РУ-Кърджали и РУ-Раковски за задържането на лицето и конвоирането му до Кърджали. Образувано е досъдебно производство по чл.325, ал. 1 от Наказателния кодекс за хулиганство и предстоят извършването на процесуално-следствените действия под надзора на Районна прокуратура.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0